Consulatul General

Competenţă consulară

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, oficiile consulare exercită atribuţii consulare în exclusivitate pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia consulară oficial recunoscută de statul de acreditare.

Circumscripţia consulară a Consulatului General al României la Bonn cuprinde următoarele landuri din Republica Federală Germania:

  • Renania de Nord - Vestfalia (Nordrhein-Westfalen);
  • Renania Palatinat (Rheinland-Pfalz);
  • Hesa (Hessen);
  • Saar (Saarland).

Având în vedere volumul crescut de solicitări de servicii consulare, mai ales în perioada de vară, nu este posibilă preluarea cererilor formulate de persoane provenind din alte circumscripţii consulare. Se recomandă insistent informarea prealabilă cu privire la competenţa teritorială a misiunii diplomatice şi consulatelor de carieră din Germania.

Consulatul General al României la Bonn este, începând cu data de 01.06.2017, mai aproape de Dumneavoastră. Dacă doriți să beneficiați de oricare din serviciile consulare oferite de instituția noastră, vă rugăm să accesați portalul www.econsulat.ro, să urmați instrucțiunile și să efectuați o programare online.

Fac excepţie urgenţele absolute de deplasare în ţară, probate prin acte, pentru care, la cerere, pot fi eliberate Titluri de călătorie cetăţenilor români, indiferent de reşedinţa lor actuală.

 

Atenţie

În 2019, Consulatul General al României la Bonn nu lucrează cu publicul în următoarele zile de sărbători publice sau religioase: 1, 2 şi 24 ianuarie, 19, 22, 26, 28 şi 29 aprilie, 1 şi 30 mai, 1, 10, 16, 17 şi 20 iunie, 15 august, 3 octombrie, 1 şi 30 noiembrie, 1, 25 şi 26 decembrie.

 

Totodată, sunt posibile modificări ale programului de lucru care vor fi anunțate din timp pe acest site şi pe pagina de facebook a misiunii.

Legea electorală a fost promulgată

23.07.2019

Astăzi 23 iulie 2019, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul alocuţiunii susţinute la Palatul Cotroceni a promulgat Legea electorală, care…

Formulul Românilor de Pretutindeni

23.07.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează invitaţia către reprezentanţii mediului asociativ românesc din afara graniţelor şi a reprezentanţilor…

Comunitatea românească şi alegerile prezidenţiale

19.07.2019

În data de 20 iulie 2019, la iniţiativa consulului general al României la Bonn, domnul Dr. Gheorghe Dimitrescu, va avea loc întâlnirea cu reprezentanţi ai…

AEP lansează site-ul pe care se pot preînregistra românii din diaspora, care votează la prezidenţiale

11.07.2019

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat site-ul votstrainatate.ro, o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora, care vor să voteze la alegerile…