Home

Bine aţi venit pe site-ul Consulatului General al României la Bonn

Consulatul General al României la Bonn

Adresă: Legionsweg 14, 53117 Bonn

Tel: (00 49) (0) 228 68 38 135
Fax: (0) 228 68 05 78

Email: bonn@mae.ro      

Site web: www.bonn.mae.ro

Informaţiile consulare care nu se regăsesc la rubricile "Informaţii pentru cetăţenii români", respectiv "Informaţii pentru cetăţenii străini", se pot obţine prin poştă electronică la adresa contact@informatiiconsulare.ro.

Începând cu data de 01.06.2017, Consulatul General al României la Bonn aplică un nou mecanism de facilitare a relației dintre autoritate și cetățeni. Persoanele care doresc să beneficieze în timp real de servicii consulare sunt rugate să se programeze online la adresa www.econsulat.ro. Această modalitate va oferi posibilitatea cetățenilor de a ști cu exactitate când se pot prezenta în cadrul Consulatului General al României la Bonn pentru a depune/obține documentele solicitate.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați site-ul bonn.mae.ro sau portalul www.informatiiconsulare.ro .

Consulatul General al României la Bonn este, începând cu data de 01.06.2017, mai aproape de Dumneavoastră. Dacă doriți să beneficiați de oricare din serviciile consulare oferite de instituția noastră, vă rugăm să accesați portalul www.econsulat.ro, să urmați instrucțiunile și să efectuați o programare online.

Prin acest demers se vine în întâmpinarea cetățenilor, se facilitează comunicarea dintre petenți și Consulat și se reduce totodată  timpul de așteptare și de răspuns pentru solicitările Dumneavoastră. 

Vă reamintim că din cauza numeroaselor solicitări telefonice ale cetăţenilor români şi străini, nu este posibilă preluarea individuală a tuturor apelurilor de către un singur operator. Vă rugăm să folosiţi şi celelalte mijloace de comunicare îndeosebi pagina de internet, adresa de poştă electronică sau adresa poştală pentru contactarea Consulatului sau pentru obţinerea informaţiilor necesare.

Telefon de urgenţă numai pentru cazuri de deces, accidente sau alte situaţii de dificultate deosebita:  01735757585

La acest număr nu se pot solicita şi nici obţine informaţii consulare în afara celor legate de situaţiile de decese, accidente şi situaţii de urgenţă.

 

 

 

 

Legea electorală a fost promulgată

23.07.2019

Astăzi 23 iulie 2019, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul alocuţiunii susţinute la Palatul Cotroceni a promulgat Legea electorală, care…

Formulul Românilor de Pretutindeni

23.07.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează invitaţia către reprezentanţii mediului asociativ românesc din afara graniţelor şi a reprezentanţilor…

Comunitatea românească şi alegerile prezidenţiale

19.07.2019

În data de 20 iulie 2019, la iniţiativa consulului general al României la Bonn, domnul Dr. Gheorghe Dimitrescu, va avea loc întâlnirea cu reprezentanţi ai…

AEP lansează site-ul pe care se pot preînregistra românii din diaspora, care votează la prezidenţiale

11.07.2019

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat site-ul votstrainatate.ro, o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora, care vor să voteze la alegerile…